Hozzávalók:
csirkecomb
karfiol
tejföl
pici olaj
provance fűszerkeverék
delikát,
őrölr feketebors
reszelt sajt
tojás
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
http: //www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csirkecombokat(de lehet más csirkealkatrész is) befűszerezem a Fűszerkeverékkel és elrendezem úgy a vékonyan kiolajozott tepsibe, hogy legyen hely közöttük bőven. Ide pakolom be a nyers, rózsáira szedett karfiolt. A karfiolokat megszórom egy kicsi delikáttal. A tejfölbe elkeverek egy nyers tojást, delikátot és borsot, és ezzel a keverékkel bevonom a csirkés karfiolt. Fóliával letakarom, és kis lángon majdnem egy órát párolom. Ha a hús és a karfiol már elég puha, leveszem a takarást, és megszórva reszelt sajttal visszatolom még egy jó tíz percre a sütőbe.
Pontos adagokat azért nem írok, mert ez függ a család éétvágyától, és nem utolsó sorban a tepsi nagyságától:-)