Hozzávalók:
Hozzávalók:
70 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 2 db perezselyem,2 ek olaj,1 db vöröshagyma, 1 tk fűszerpaprika, 2 tk ételízesitő, 15 dkg tzejföl, 1 ek liszt,
Galuskához: 1 db tojá, 2 dkg olvasztott vaj, 5 dkg liszt
*
Elkészítés:
Elkészítése: Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg).
Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük.
A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.
Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz).
Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel).
Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát.
Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest és fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.