Hozzávalók:
20 dkg darált csirkemell
2 púpozott ek. rizs
1 ek. liszt
1 kis fej hagyma lereszelve
1 tojás
só
bors
1 kis fej karfiol
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 nagyobb krumpli
1 paradicsom
1 paprika
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
só
bors
ételízesítő
2 dl tejföl
1/2 l tej
*
Elkészítés:
Elkészítem a húsgombóc alapot. A darált húshoz reszelem a hagymát(vagy aprítógépben együtt darálom le), hozzáadom a rizst, a tojást, 1 kanál lisztet, fűszerezem sóval, borssal. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikára vágom, a zellert és a karalábét kockára és felteszem főni másfél liter víz és fél liter tej keverékében. Beleteszem a paradicsomot, a paprikát és a hagymát is egészben. Sózom, borsozom, teszek bele ételízesítőt. Amikor felforrt(vigyázni kell, hogy a tej miatt ki ne fusson), a masszából gombócokat formálok és belerakom. Szép lassan főzöm. Amikor a gombócok már majdnem puhák hozzáteszem a krumplit és amikor már az is majdnem megfőtt, legvégén a karfiolt. Ekkor szórom bele az aprított petrezselyemzöldet is. Amikor a karfiol is megfőtt, nem kell nagyon puhának lennie, a tejfölt simára keverem egy kis tálban, szedek rá a levesből, elkeverem, majd visszaöntöm és együtt jól összeforralom. Ekkor még sózom, borsozom, ha kell.