Karfiolleves húsgombóccal (saját recept)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Karfiolleves húsgombóccal (saját recept)

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg darált csirkemell
2 púpozott ek. rizs
1 ek. liszt
1 kis fej hagyma lereszelve
1 tojás

bors
1 kis fej karfiol
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2  zeller
1/2  karalábé
1 nagyobb krumpli
1  paradicsom
1 paprika
1 fej hagyma
petrezselyemzöld

bors
ételízesítő
2 dl tejföl
1/2 l tej

*

Elkészítés:

Elkészítem a húsgombóc alapot. A darált húshoz reszelem a hagymát(vagy aprítógépben együtt darálom le), hozzáadom a rizst, a tojást, 1 kanál lisztet, fűszerezem sóval, borssal.  A sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikára vágom,  a zellert és a karalábét kockára és felteszem főni másfél liter víz és fél liter tej keverékében. Beleteszem a paradicsomot, a paprikát és a hagymát is egészben.  Sózom, borsozom, teszek bele ételízesítőt.  Amikor felforrt(vigyázni kell, hogy a tej miatt ki ne fusson), a masszából gombócokat formálok és belerakom. Szép lassan főzöm. Amikor a gombócok már majdnem puhák hozzáteszem a  krumplit és amikor már az is majdnem megfőtt,  legvégén a karfiolt. Ekkor szórom bele az aprított petrezselyemzöldet is.  Amikor a karfiol is megfőtt, nem kell nagyon puhának lennie, a tejfölt simára keverem egy kis tálban, szedek rá a levesből, elkeverem, majd visszaöntöm és együtt jól összeforralom. Ekkor még sózom, borsozom, ha kell.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolleves húsgombóccal (saját recept)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!