Karfiolleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Karfiolleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

4-5 szál  sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagyobb fej karfiol
1 evőkanál liszt
1 tk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 tk  Házi vegeta, magam  készítem de a bolti is megfelel
1 tk őrölt pirospaprika
kevés étolaj
Petrezselyem
Grízgaluska:
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál olvasztott vaj
pici só
1 tojás

*

Elkészítés:

Az olajon elkezdem dinsztelni a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is.
Így  dinsztelem kicsit, utána pedig belerakom a lisztet zsemleszínűre pirítom és félrehúzva a pirospaprikát is beleszórom majd felöntöm vízzel.
A megtisztított  karfiolt,  rózsáira szedve, a nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Még annyi  vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg.
Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát,ráteszem a petrezselymet  és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor már majdnem megfőtt a karfiol és a répák ,akkor belekanalazom az előre elkészített grízgaluska alapot.
Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot.
Lassan főzve még egyet forralok rajta ,hogy a galuska is  megfőjön .
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.

Karfiolleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolleves