Karfiólleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Karfiólleves

Karfiólleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

tisztított karfiol: 50 dkg
étolaj: 1 evőkanál
liszt: 5 dkg
zöldpetrezselyem: 1 csomag
tejföl: 2 dl
só: csipetnyi
csontlé: 10 dl
ételízesítő: 1 evőkanál

*

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt a csontlében vagy az ételízesítővel elkevert vízben puhára főzzük.
Étolajból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet, felöntjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe keverjük. Tíz percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt, és ízlés szerint sózzuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiólleves