Karfiolleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Karfiolleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál étolaj, vagy zsír
1 db répa
1 db zöldség
1 kisebb fehérpaprika
1 db paradicsom
kb. fél kg karfiol
1 mokkáskanál só
1 késhegynyi fehérbors
1 késhegynyi borsikafű
1 késhegynyi őrölt köménymag

*

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a répát és a zöldséget megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
A fehérpaprikát és a paradicsomot is kettévágjuk.
Ha elkészültünk, akkor egy lábasba öntjük az étolajat, s rászórjuk a vöröshagymát.
Közepes lángon megpirítjuk a hagymát, majd rárakjuk a répa és zöldség karikákat.
Megkevergetjük, majd felöntjük kb.
2 dl vízzel.
Amíg fő, addig a karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk, s belerakjuk a lábosba, s ráöntünk kb.
1 liter vizet.
Beleszórjuk a fűszereket, s főzzük kb.
30 percig.
Megkóstoljuk, s ha esetleg nem elég sós, akkor rakhatunk bele még egy kicsit.
Leellenőrizzük, s ha megpuhultak a zöldségek, a karfiol, akkor beleszórjuk a tésztát, s még kb.
5-8 percet főzzük.
Ha a tészta is megpuhult, akkor el is készültünk, elzárjuk alatta gázt.
Én ilyenkor ki szoktam venni a levesből a fehérpaprikát és a paradicsomot, mert azt nem esszük meg, csak finom ízt ad a levesnek.

Karfiolleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!