Hozzávalók:
5kg paradicsompaprika,,2 nagyobb fej karfiol.,3 l viz,3dl ecet, 9% 15dkg cukor..3 evőkanál só,1 evőkanál szemes bors,2 evőkanál mustármag,5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál
*
Elkészítés:
A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.