Hozzávalók:
4 karfiol rózsa
1 tojás
½ paradicsom
½ paprika
½ lilahagyma
extraszűz oliva olaj
só
fehér bors www.toldifuszer.hu
szezámmag
petrezselyem
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a levét leöntjük.
A tojásokat keményre főzzük. ( 10 perc )
A zölségeket megmossuk szárazra csepegtetjük, majd felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
A főtt tojásokat megtisztítjuk, fehérjét leválasztjuk és apró kockákra vágjuk.
A karfiolt, tojás sárgáját pici oliva olajat villával összetörjük , pár tekerés borsot és ha még szükséges kevés só hozzáadásával jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zölségeket és a tojást, a petrezselymet és az egészet jól összekeverjük.
Egy edényben szezámmagot pirítunk, a masszából golyókat formálunk és a pirított szezámmagban megforgatjuk.
Ehetjük előételként, vagy reggeli kenyérre kenve, esetleg valamilyen salátához.
( Ebből a mennyiségből 4 golyócska lesz.)