Karfiolfelfújt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rózsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Karfiolfelfújt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 fej karfiol,5 dkg Rama (vagy vaj),2 ek liszt,3 dl tej,4 tojás,só,bors ,szerecsendió,  néhány koktél paradicsom, reszelt sajt

*

Elkészítés:

A karfiolt apró rózsáira szedjük-vágjuk, és megsózva félpuhára pároljuk vagy főzzük. A vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. A besamelt felforraljuk, sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.Mikor a besamel kihűlt, elkeverjük benne a 4 tojássárgáját, illetve a fehérjék keményre vert habját. .A karfiolrózsákat is beleforgatjuk, tűzálló tálba öntjük az egészet, és 180 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. Fél óra után kivesszük, koktélparadicsomokat teszünk rá, megszórjuk reszelt sajttal, s további 5-10 percig sütjük, míg a sajt megolvad, megpirul.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiolfelfújt