Karfiol, sajttal-sonkával töltve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db közepes karfiol
10 dkg főtt sonka
25 dkg sajt
3 szál újhagyma
25 dkg tejföl
1 db tojás
1 tk só
½ mk őrölt fekete bors
1 kk fűszerpaprika
néhány szelet bacon szalonna

*

Elkészítés:

Bő, sós vízben előfőzzük az egészben hagyott karfiolt, semmiképp ne szedjük szét rózsáira!
A roppanósra főtt karfiolt hagyjuk picit hűlni, majd a sonkába tekerjük bele a kisujjnyi csíkokra vágott sajtrudakat, és óvatosan nyomkodjuk a karfiol hézagjaiba, plusz az újhagyma fehér részeit is.
Ezután tegyük az egészet egy lapos jénai tálra, amelynek az alját kibéleljük néhány szelet bacon szalonnával.
Egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét, keverjük alaposan össze, majd ezzel a keverékkel kenjük át kívülről a karfiolt.
Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Nagyjából 15-20 perc alatt a sajt megolvad, és szépen megpirul a karfiol külseje.
Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk.