Karfiol leves vajas galuskával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Karfiol leves vajas galuskával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 ek zsír (liba, kacsa, sertés)
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál édeskömény
1 kávéskanál rómaikömény
1 kávéskanál pirospaprika

Galuskához:
5 dkg puha vaj
1 tojás
2-3 ek teljeskiőrlésű tönköly liszt

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, a nagyobbakat félbevágom.
A visszamaradt közepéről ( torzsa ) eltávolítom a fás részeket és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával a zsíron megpirítom.
Amikor egy-két darab kezd színesedni, félre húzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm2 liter vízzel, hozzáadom a többi fűszert, sózom és felforralom.
Bele teszem a karfiol rózsákat és megfőzöm.
Amikor kellően megpuhult a kétharmadát kiszedem a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítem.
A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát kavarok, beleszaggatom a forrásban lévő levesbe.
Fedő alatt 10 percig főzöm, majd vissza teszem bele a karfiol rózsákat és tálalom.
Tejfőlt kínálok mellé.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/05/karfiol-leves-vajas-galuskaval.
html

Karfiol leves vajas galuskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiol leves vajas galuskával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!