Hozzávalók:
1024×768
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name: Normál táblázat;
mso-tstyle-rowband-size: 0;
mso-tstyle-colband-size: 0;
mso-style-noshow: yes;
mso-style-priority: 99;
mso-style-qformat: yes;
mso-style-parent: ;
mso-padding-alt: 0 cm
mso-para-margin: 0 cm
mso-para-margin-bottom: 0 pt
mso-pagination: widow-orphan;
font-size: 10 pt
font-family: Calibri,sans-serif;
mso-ascii-font-family: Calibri;
mso-ascii-theme-font: minor-latin;
mso-hansi-font-family: Calibri;
mso-hansi-theme-font: minor-latin;
mso-fareast-language: EN-US;}
Hozzávalók:
40-50 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 szál zeller zöld,3 db közepes burgonya, 1 közepes fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (aprítva) 1 evőkanál liszt, 2 tk fűszerpaprika, 1,húsleveskocka, só, bors, ízlés szerint
Galuskához: 1 db
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott, zöldségeket karikára vagdalom. A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, és felöntöm 2 dl vízzel, és párolom 10-15 percig. Ekkor rászórom a lisztet, és a paprikát, csomómentesre elkeverem, és felöntöm 2,5 dl vízzel. Amikor felforr, beletesszük a burgonyát, és a karfiolt, leveskockát,majd puhára főzzük. Tojásból lisztből,galuskát készítünk és a levesbe főzzük, petrezselyemzölddel megszórjuk.