Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 tk. ételítesítő
só
bors
1 ek.zsír
2 ek. liszt
2 tk. pirospaprika
2 dl tejföl
petrezselyem és zeller zöld
*
Elkészítés:
A karfiolit rózsáira szedem, a répákat karikára, a zellert kockára vágom. Felteszem főni, két és fél liter vízben előbb a zöldségeket, mert a karfiol nagyon hamar megfő, nem akarom, hogy szétfőjön. A zöldeket összekötöm, úgy teszem a levesbe. Teszek bele sót, ételízesítőt, kevés borsot. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáteszem a karfiolt és együtt puhára főzöm. A zsírból és a lisztből rántást készítek, a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, felengedem kevés hideg vízzel, a levesre öntöm, jól összeforralom. Ha kell még utána fűszerezem. Tálaláskor minden tányérba szedek 2 ek. tejfölt és arra szedem a forró levest. De aki akarja ö