Karfiol lepény (hús nélkül)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Clarus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Karfiol lepény (hús nélkül)

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg karfiol rózsa
1 evőkanál vegeta,só,bors
Massza:
1 tojás
1 evőkanál vegeta
2 dl tej
2 dl karfiol leve
4 evőkanál liszt
2 doboz kis tejföl (175 gramm)
Aljára,tetejére:
3 dkg reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 dkg vaj ( vagy margarin)

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedve,félig megfőzzük annyi vízben,
ami ellepi,beletesszük az ételízesítőt(vagy 1 húsleves kockát) plusz sót, borsot ízlés szerint,leszűrjük,de a levet nem öntjük ki !
Az sütő edényt kivajazzuk,1 evőkanál morzsával behintjük,rátesszük a szűrt karfiolt,és durván villával összetörjük.
A massza anyagait összekeverjük,és ráöntjük,tetejére rá reszeljük a sajtot,megszórjuk a maradék morzsával.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig,majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Én a 32 cm átmérőjű Paella edényemben készítettem,de természetesen bármilyen hőálló edényzetben,tepsiben is lehet.

Karfiol lepény (hús nélkül)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiol lepény (hús nélkül)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!