Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 ek só (a karfiol előfőzéséhez)
30-40 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
fekete bors (őrölt),kis pirospaprika
só ízlés szerint
6-8 szelet bacon
*
Elkészítés:
Vizet forraljunk fel a 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt.Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet.
A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágot hagymákkal, és ezt gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük.
A karfiolt állítsuk bele egy jénaiba, és tegyük köré a húst.Fedjük le pár szelet baconnal.
200 fokon először lefedve 15-20 percig sütjük.Majd amikor levesszük a fedőt öntsük le róla a lét és utána kb.30 percig tovább sütjük.