Karfiol húsos takaró alatt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

barbi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Karfiol húsos takaró alatt

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
1 karfiol
2 evőkanál só
350g vegyes vagdalthús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
( megreszelve)
1/4 teáskanál fekete bors
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj

*

Elkészítés:

Két liter sós vizet forraljunk fel.
Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be, Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
A vagdalt húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük.
Zsírozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjunk a forró sütő középső részére.
Ha félig megsült,rakjunk vajdarabkákat a húsra
Mi illik hozzá
Paradicsommártás és petrezselymes burgonya vagy rizibizi ,sör vagy ásványvíz

Karfiol húsos takaró alatt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiol húsos takaró alatt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!