Hozzávalók:
*
Elkészítés:
: A karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük, folyó vízben átmossuk, és lecsöpögtetjük.
Jól meg is sózzuk.
A tojást habosra felverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a darált húst ( vagy a villával egészen péppé tört konzervhúst ).
Beleöntjük az olajat, belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot, valamint annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, tejfölszerű palacsintatésztát kapjunk.
A karfioldarabokat először lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajba tesszük.
Az egyik oldalát fedő alatt sütjük pirosra, ezután megfordítjuk, de már fedő nélkül sütjük tovább.
A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk.