Hozzávalók:
1 karfiol
50-60 dkg darált hús
2 tojás 1-2 g fokhagyma, pici reszelt vörös hagyma,
só , fehérbors,(fűszerezés ízlés szerint)
10-15dkg reszelt sajt,
*
Elkészítés:
A karfol torzsát óvatosan ,picit ki vájjuk, úgy hogy a főzésnél egyben maradjon. A meg mosott karfiolt , feltesszük jó 2l forrásban lévő só ,delikátos vízbe főni. (10- 15 p ) . Ne legyen tul puha mert akkor könnyen szét bukik.
A húst fűszerezzük, össze kavarjuk a tojással.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, állítsuk bele a karfiolt.
Simitsuk a húst a tetejére, szórjuk meg a reszelt sajtal.
Elő melegített sütőben kb 40-50p alatt pirosra sütjük
Héjában főtt és át sütött burgonyát ,vagy petrzsejmes burgonyát adunk hozzá.