Hozzávalók:
AZ ALAPHOZ
6 SZELET SERTÉS KARAJ…….
80 DKG KARFIOL….
2 EVŐKANÁL CITROMLÉ….
1 BABÉRLEVÉL….
.2 EVŐKANÁL LISZT …
.1 EVŐKANÁL SÓ.
ŐRÖLT BORS
……………………………………………………………….
MÁRTÁS..
…
2 EVŐKANÁL VAJ…
2 EVŐKANÁL LISZT..
.4 DL TEJ….
.4 TOJÁSSÁRGÁJA
5 DKG RESZELT TRAPPISTA SAJT…
1 DL TEJSZÍN
*
Elkészítés:
A HÚST KICSIT KI VERJÜK….A KARFIOLT RÓZSÁKRA SZEDVE A BABÉRLEVELES CITROMLEVES SÓS VÍZBEN FORRÁSTÓL SZÁMÍTOTT 3 PERCIG FŐZZÜK MAJ LESZŰRJÜK..
A HÚS SZELETEKET BESÓZZUK ŐRÖLT BORSSAL ÉS MEGHINTJÜK LISZTTEL MAJD MINDKÉT OLDALÁT SERPENYŐBEN 4 PERCIG SÜTJÜK..
a mártáshoz
A VAJJAL A LISZTET MEGFORRÓSÍTJUK MAJD LEHÚZVA A TŰZRŐL FELÖNTJÜK A TEJJEL…ÉS SŰRŰSÖDÉSIG FŐZZÜK TOVÁBB…HA KÉSZ HŰLNI FÉLRE TESSZÜK…A TEJSZÍNT FELVERJÜK…ÉS A KIHŰLT HOZZÁ KEVERJÜK A TOJÁSOKAT SÓZZUK ÍZLÉS SZERINT MAJD HOZZÁADJUK A TEJSZÍNT ÉS A RESZELT SAJTOT…
A KIKENT TEPSIBE FEKTETJÜK A HÚSOKAT MAJD BEBORÍTJUK A KARFIOLLAL ÉS LEÖNTJÜK A MÁRTÁSSAL TETEJÉRE IS SZÓRHATUNK SAJTOT…..
PIRULÁSIG SÜTJÜK…..
.PÁROLT RIZS VALÓ KÖRETNEK