Hozzávalók:
1 karfiol
1 tojás
szezámmag liszt vagy zsemlemorzsa
szezámmag
petrezselyem
1 hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a levét leöntjük.
Összevágjuk a hagymát (kockára), fokhagymanyomón áttörjük a fokhagymát, a petrezselymet apróra vágjuk.
A karfiolt egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a hagymát fokhagymát, petrezselymet,sót, borsot és annyi szezámmag lisztet (a szezámmagot kávédarálón ledaráljuk), amit felvesz. Elég lágy masszát kapunk.
Golyókat formálunk, amit szezámmagba forgatunk, picit belenyomjuk a golyókba.
Forró olajban megsütjük.
Ez régen nagy kedvencem volt, de már nem eszem olajban sütött ételeket, általában vegyeszöldséges rizzsel és kovászos uborkával ettem.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
(A fotón karfiolgolyók szerepelnek, nem a fasírt, de az is ilyen lesz nagyjából)