Karfiol fasírt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Karfiol fasírt

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 karfiol
1 tojás
szezámmag liszt vagy zsemlemorzsa
szezámmag
petrezselyem
1 hagyma
1-2 gerezd fokhagyma

bors www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a  levét leöntjük.
Összevágjuk a hagymát (kockára), fokhagymanyomón áttörjük a fokhagymát, a petrezselymet apróra vágjuk.
A karfiolt egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a hagymát fokhagymát, petrezselymet,sót, borsot és annyi szezámmag lisztet (a szezámmagot kávédarálón ledaráljuk), amit felvesz. Elég lágy masszát kapunk.
Golyókat formálunk, amit szezámmagba forgatunk, picit belenyomjuk a golyókba.
Forró olajban megsütjük.
Ez régen nagy kedvencem volt, de már nem eszem olajban sütött ételeket, általában vegyeszöldséges rizzsel és kovászos uborkával ettem.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
(A fotón  karfiolgolyók szerepelnek, nem a fasírt, de az is ilyen lesz nagyjából)

Karfiol fasírt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiol fasírt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!