Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tojáshab
8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor,
Tészta
2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt,
Töltelék
500 ml tejszín,1 cs habfix, 1 evőkanál feketekávé
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket verd habbá úgy, hogy közben beleszórod a kristálycukrot.
A két egész tojást a tojássárgájákkal meg a porcukorral keverd fehéredésig, add hozzá a vaníliás cukrot meg a lisztet, és alaposan dolgozd el.
Fektess a tepsire két darab 15 * 40 centis sütőpapírt.
A fehér masszát töltsd csillagcsöves nyomózsákba és nyomj a papírokra hosszában 3 – 3 csíkot úgy, hogy köztük 1 – 1 ujjnyi távolság maradjon.
Ezt töltsd ki a sárga masszával.
Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd meg.
Fejtsd le róla a papírt.
Ezután tölteni kell a tejszínhabos krémmel.
Rövid ideig pihentesd, majd kétujjnyi szeleteld fel.
Szitálj a kész tészta tetejére porcukrot.

