Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
4 ek olaj
4 ek cukor
4 ek szójaszósz
4 ek fehér ecet
só, bors
*
Elkészítés:
Vágjuk fel a húst 3 centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát és daraboljuk vékonyra a répát. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban és süssük benne a húst fehéredésig a hagymával együtt. Amikor a húst kicsit megpuhult, adjuk hozzá a cukrot és addig kevergessük, amíg el nem kezd karamellizálódni. Adjuk hozzá a szójaszót, az ecetet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük és hagyjuk főni 6-8 percig. Adjuk hozzá a répát és még 5 percig főzzük, hogy a répa kissé ropogós maradjon.Adhatunk hozzá még gombát vagy kaliforniai paprikát is,ha szeretnénk.
Párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg, ha a húst ecetesebbre készítjük, adhatunk hozzá karamellizált sült burgonyát.