Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu

*

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
A mézet, a mustárt és az olajat egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a husikat.
Kb.
1 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Egy magasabb falú serpenyőt készítünk.
A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval, borssal.
A serpenyőben közepes vagy picit nagyobb lángon, addig pirítjuk, néha-néha meg kavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a husira.
Mérsékeljük a lángot és addig sütjük, míg a méz világos barnára karamellizálódik a csirkén.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok