Karamellizált almás piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Karamellizált almás piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
6 db tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Ízesítéshez:
6 db alma
15 dkg kristálycukor

*

Elkészítés:

A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába. Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.

Karamellizált almás piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karamellizált almás piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!