Hozzávalók:
25 dkg-os, kocka alakú háztartási keksz
Krém:
1,5 cs. vaníliás pudingpor
2 db tojás
7 ek. cukor
1 ek. liszt
12.5 dkg vaj, vagy margarin
7,5 dl tej
5 gr zselatin
Karamell:
3 ek. cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
*
Elkészítés:
Egy 30X22 -es tepsi alját kibélelem folpack fóliával és kirakom keksszel. Erre kerül a vaníliás krém, óvatosan adagolva, nem öntve! Tetejét ismét kirakom keksszel. A kekszek tetejét leöntöm karamellel.
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverem. Felengedem a többi tejjel és állandó keverés mellet sűrűre főzöm. A tűzről levéve beledarabolom a vajat, vagy margarint, elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojások felvert habját is.
Karamell: A cukrot karamellízálom, majd a tűzről levéve hozzáöntöm a tejet, beleteszem a vajat, vagy margarint és együtt sűrűre főzöm.
Másnapra puhul meg a sütemény.