Karamellás veternyik

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Karamellás veternyik

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A vizet az olajjal felforraljuk hozzáadjuk a van.
cukrot pici sót és a lisztet gyorsan elkeverjük mikor a z edény oldalától elválik a tészta levesszük a tüzhelyről.
.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat simára keverjük.
Nyomózsákba tesszük és papírral bélelt tessire nyomjuk, 230 fokos sütőbe tesszuk és 5 perc után 20 percig 200 fokon sütni, Mikor megsült a sütőt lecsukjuk és picit megnyissuk és meg hadjuk így 10 percet legalább, de lehet tovább is így nem esnek őssze.
Krém 5 kanál cukrot megkaramelizálni mikor olvadt a cukor 2 dl tejjel felolvasszuk a pudingot a tôbbi tejjel elkavarjuk és beleöntjük és megfözzük.
Hadjuk kihülni mikor kihült 2 dl kivert tejszinnel kikeverjük.
Ketté vágjuk a veternyikeket és nyomózsákkal megtöltjük.
aztán a 3 dcl tejszink habbal verjük és rányomjuk a karamell krémre és rátesszük a tetejét.
Karamell ö ntet 5 dk cukrot megkaramelizálni és a tejjel főzzük aztán porcukrot szórunk hozzá és folyósra megfőzzük.
ha kicsit kihül megkenjük a tetejét.

Karamellás veternyik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karamellás veternyik