Hozzávalók:
2×8 db tojás 2×8 evőkanál porcukor, 3 cs vaniliás pudingpor, 3 cs csokis pudingpor, 2 cs sütőpor, 4 cs vaniliáscukor. Krém: 1 liter tej, 8 evőkanál kristálycukor 3 cs karamell ízű pudingpor. 7,5 dl habtejszin (cukrásztejszínt használtam)
*
Elkészítés:
2 piskótakarikát sütünk az egyik sárga, a másik barna.
A sárgához felverjük a 8 tojás fehérjét jó kemény habbá, majd a sárgáját a 8 evőkanál cukorral habosra és óvatosan összekeverjük a kettőt.
majdhozzáadjuk a sütőporral elkevert vaniliás pudingokat és szilikonos papíírral kibélelt kapcsos tortaformába teszük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, amit 10 perc után visszaveszünk 175 fokra, tűpróbáig sütjük.
Ha kész kiveszem a formából és megkeverem a barna piskótát is.
Ugyanígy, csak abba a kakaós pudingport teszem sütőporral elkeverve.
Ugyanígy megsütöm.
Közben megfőzöm a karamell pudingokat, illetev a 8 evőkanál kristálycukrot megolvasztom egy lábasban, egy kissé karamellizálom és egy kb 1/2 dl vízzel felöntöm, pár másodperc után ráöntöm az kb 8 dl tejet, a 2 dl-ben elkeverem a 3 db karamell pudingot majd összefőzöm.
Ha kihűlt kb 2, 5dl habtejszínt felverek és összekeverem a pudinggal.
A piskóta lapokat.
( mindkettőt ) 3- 3 karikára vágom, lapjára.
Egyben hagyom és a tetején felkarikázom a mellékelt fotók alapján.
Így felcserélhetők lesznek a színek és így töltöm meg, Kívűl 1/2 liter habtejszínnel vontam be.