Hozzávalók:
Karamellás kocka.
8.db. tojás,
8.e.k. cukor
8.ek. liszt.
1cs. vanilíás cukor, 1cs. sütőpor.
1.ek. olaj, csipet só.
10.dkg. vajkaramella.
5.dkg. vaj.
1. üveg lekvár
*
Elkészítés:
A felsorolt alapanyagokból a szokásos módon piskótát készítünk, a masszát sütőpapírral bélelt közepes
nagyságú tepsiben tű próbáig sütjük./19. pec./Amikor kihült lapjában ketté vágjuk, és lekvárral meg töltjük.
A tetejére karamelt készítünk. 10.dkg. vajkaramellát vízgőz felett megolvastunk és hozzá adunk k.b. 5-6
dkg. vajat,k.b. olvasztott csokoládé állagu kel hogy legyen, rá kenjük a piskótára és dermedés után vizes késsel
felszeleteljük. Jó étvágyat kívánok