Karamellás-kávékrémes hatlapos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

22

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

650g liszt
2db tojás
150g szobahőmérsékletű sertés zsír
150g porcukor
150ml langyos tej
1cs sütőpor
A krém hozzávalói:
100g porcukor
50g vaníliás cukor
200ml lefőzött kávé
4 púpos evőkanál keményítő
700ml tej
100g vaj
Tetejére:
Porcukor

*

Elkészítés:

Tészta elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk.
6 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük.
Előmelegített sütőben, 200fokon kb.
7 perc.
Míg világos rózsaszín lesz.
Tepsi mérete:25*20cm.
A kisült lapokat egy konyharuhára téve, hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése: A porcukrot a vaníliás cukorral felolvasztjuk, karamellizáljuk.
Levesszük a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a kávét és óvatosan összekeverjük, mert a cukor nagyon forró.
A keményítőt egy fazékba tesszük, majd egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük és folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet.
Hozzáadjuk a karamellás-kávés elegyet és sűrű pudingot főzzünk belőle.
Még melegen hozzáadjuk a vajat és beledolgozzuk, míg el nem olvad.
Egy tálba áttesszük, folpakkal lefedjük a tetejét és hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre.
A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel.
A tetejét üresen hagyjuk.
A sütit folpakkal lefedjük, majd hagyjuk egy éjszakát puhulni.
Másnap szeletelhetjük, és a tetejét porcukorral leszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Karamellás-kávékrémes hatlapos