Karamellás ananásztorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Karamellás ananásztorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
5dkg vaj,5dkg barna cukor v.nádcukor (ezek hiányába sima cukorral készítettem.)
0.5dl tejszín,1doboz ananász.
Tésztához: 20 dkg

*

Elkészítés:

Elkészítés:A karamellhez lassú tűzön összeolvasztjuk a vajat,a cukrot,és a tejszínt,pár percig forrakjuk.
Egy kivajazott formába öntjük(Kapcsos tortaforma nem jó),és kissé hűlni hagyjuk.
A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük,majd bele keverjük a sütő poros lisztet,
sót,vaniliáscukrot.Végül óvatosan belle keverjük a felvertt tojásfehérjét.
A cukros alapra rakosgatjuk az ananász karikákat.tetejére öntjük a tésztát és
előmelegített 180.fokos sütőbe 40percig sütjük.Majd 10-15percig pihentetjük.
forma tetejére helyezzünk egy tálcát,és gyors mozdulattal fordítsuk meg,hogy ki
tudjuk borítani a formából.
Kinálhatunk mellé vanilia fagylaltot.
Jó étvágyat!

Karamellás ananásztorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karamellás ananásztorta