Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1/2 cs.sütőpor vagy 1 kiskanál szódabikarbóna
1 kanál olaj
8 kanál viz
KRÉM
2 cs, karamell pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 dl habtejszin
Máz
2 teásk.a krémhez való pudingporból
2 teás.k. étolaj
3 teás.k. cukor
1,5 dl viz
*
Elkészítés:
-a pudingot megfőzzük úgy ,h.2 teáskanálnyit kiveszünk belőle amit a mázhoz adunk
-a krémet sürüre főzzük -kihütjük
-a margarint +cukrot habosra keverjük
-a kihült pudinghoz keverjük
tészta
-a tojások sárgájat elkeverjük a cukorral + viz + 1 kanál olaj
-lassan belekeverjük a darált diót + a szódabikarbónás lisztet
-legvégül a tojások felvert habját
-előmelegitett sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük
hülni hagyjuk
-az elkészült krémet a kihült piskótára simitjuk
-a felvert tejszinhabot rásimitjuk a pudingos krémre
-a Máz hozzávalóit összekeverjük ,süröre főzzük
-amikor langyosra hült recsorgatjuk a habra és villával márványosra húzzuk