Karalábépörkölt lapcsankával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a lapcsánkához:
2 szem krumpli
1/2 csésze tönkölybúza (vagy 1 csésze tönkölyliszt)
2 cikk fokhagyma
Himalája só, ízlés szerint
(mandula)olaj a sütéshez
Karalábépörkölt:
1 karalábé
1 retek
1/2 répa
3 szál újhagyma
1 evőkanál lenmagolaj
1/2 tv paprika
1 evőkanál majoranna
1 kávéskanál pirospaprika
csipet curry
1/2 csokor petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, a búzát lisztté őröljük, majd a robotgépben a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Ha ropogósan szeretitek, ne daráljátok meg túlságosan, hagyjátok durvára.
Ezek a kiálló részek istenien megsülnek.
Aztán lehet letornázni
Karalábépörkölt:
A hozzávalókat összevágjuk, illetve a répát reszeltem, és jól összedolgozzuk az olajjal és a fűszerekkel.
Díszíthetjük áztatott dióval, mandulával.
Jó étvágyat!!!

Karalábépörkölt lapcsankával