Hozzávalók:
1 nagy fej karalábé,
5 dkg vaj, kevés olíva olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevés kakukkfű,
csipetnyi lestyán,
kevés petrezselyem zöld,
200 g. főzőtejszín,
csipetnyi só,
1 kévés kanál cukor, vagy cukorpótló.
fél liter leves alaplé.
2 marék levestészta.
*
Elkészítés:
Az aprított hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj, és a vaj keverékén.
Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét.
Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Addig főzzük, míg a karalábédarabok nem főnek szét, kockákban maradnak.
Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe.
Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő.
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz.
Így Magyaros ízesítésű lesz levesünk.