Hozzávalók:
35 dkg zsenge karalábé
1/2 cs. petrezselyemzöld levél
2 db zöldségleves kocka (lehet hús-zöldségleves is)
1 ek natúr zöldségkeverék
3 ek tejföl
1 ek liszt
5 dkg vaj
1 tk bors
1 tk őrölt pirospaprika
1 kockacukor
só ízlés szerint
*
Elkészítés:
A karalábékat megtisztítjuk, majd hosszúkás darabokra vágjuk. A vajat egy edényben felforrósítjuk, beletesszük a karalábét, a zöldlevelet, majd pár percig kavargatva dinszteljük. Ha megpuhult, sózzuk, beletesszük a pirospaprikát, 1 liter vizet, a zöldségkeveréket, a kockacukrot, a zöldségkockát, a borsot és készre főzzük.
Amíg fő, addig elkészítjük a habarást.
A tejfölt a lisztet simára keverjük, a leves levéből teszünk rá egy merőkanállal, hozzáöntünk fél l vizet, majd ha jól összekevertük, szűrőn át a levesbe öntjük.
Jól felfőzzük és azon melegében tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Saját recept.

