Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej karalábé
1 fej vöröshagyma
só, őrölt bors, pirospaprika
petrezselyem
napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karalábét megtiszítjuk, majd tökgyalun lereszeljük.
Zsemleszínű rántást készítünk kevéske olajjal és liszttel.
Tűzról lehúzva a rántást fűszerezzük pirospaprikával, borssal, majd visszatéve a tűzhelyre rádobjuk a reszelt karalábét, és felöntjük vízzel.
Sóval, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk, és beletesszük egészben a megtisztított vöröshagymát.
Mielőtt majdnem kész lenne a levesünk (kb. 25 perc), apróra összevágott petrezselyemmel megszórjuk, és még picit főzzük együtt.