Hozzávalók:
2 db karalábé
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
hagyma
só
vegeta
150 ml tejfől
1 csomag Életfa Élelem főzőtasakos köles fele
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A karalábét, répát meghámozzuk.
A karalábét csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk.
Lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a delikátot és felöntjük vízzel.
Ha kell, sózzuk, de szerintem elég a delikát.
Fedővel lefedjük és kb.
20 perc alatt puhára főzzük.
Tejföllel behabarjuk.
A kölest a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük, de ezúttal csak a felére lesz szükségünk, a többit pl köles körözöttnek elkészíthetjük.
A kész levesbe kanalazzuk a főtt kölest.
Petrezselyemzölddel kínáljuk a levest.