Karalábé leves habarva

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Karalábé leves habarva

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db. karalábé kis kockákra vágva
3-4 db. sárgarépa karikára v. kockára vágva
1-2 db. fehérrépa karikára v. kockára vágva.
1 db. vöröshagyma apróra vágva
1 db. fokhagyma nagyon apróra vágva v. kipréselve
1 dl. tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
1 csokor petrezselyem apróra vágva
fél evőkanál cukor
só vagy Ízvarázs vagy leveskocka ízlésünk szerint (opcionális)
őrölt bors (opcionális)
levestészta (opcionális)

*

Elkészítés:

Egy leveses fazékban a vöröshagymát mgedinsztelem az olajban.
Beledobom a karalábét, répákat és a fokhagymát.
Kicsit pirítom, majd fedő alatt saját levében párolom pár percig.
Felöntjük vízzel, annyival amennyi levest szeretnénk készíteni.
Beletesszük a fűszereket és a petrezselyem felét.
Ha felforrt a leves megkóstoljuk elég sós-e, majd fedő alatt kis lángon lassan főzzük kb.
20-25 percet.
A tejfölt elkeverjük egy kis vízzel, majd a lisztet is belekeverjük.
Ha csomómentes, a levesből kevés lét belemerünk, összekeverjük és lassan a leveshez adjuk.
Újra felforraljuk és beledobjuk a levestésztát.
Pár perc után a petrezselymet is beledobjuk és lezárjuk a tüzet.

Karalábé leves habarva

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karalábé leves habarva

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!