Karalábé leves galuskával Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg karalábé
25 dkg sárgarépa
1/2 dl olaj
1 ek liszt
1 kávés k .őrölt piros paprika
1 csokor petrezselyem
kevés ételízesítő
őrölt bors

A grízgaluskához:
1 db tojás
5 dkg búzadara
1 teás kanál vaj

*

Elkészítés:

A répát és a karalábét  fel aprítjuk. Felhevített olajban,  folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel,piros paprikával  felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
A tojást villával elkeverjük, belekeverjük a darát,az olvasztott vajat és  sózzuk, (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. fél óra  pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.

Karalábé leves galuskával Csilditől