Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Négy darab friss, ress karalábét meghámoztam, kockákra vágtam.
A kisfazekamba kevés olívaolajon megpirongattam, kicsit sóztam, majd felöntöttem 12 dl vízzel.
Tettem bele egy szép szál lestyánt.
Megfőztem.
Amikor készen lett, szedtem ki belőle karalábé kockákat, a levesbe belekevertem 4-5 evőkanál görögjoghurtot.
Elkevertem, majd botmixerrel krémesítettem.
Készítettem hozzá kenyér/zsemlekockákat, kevés olívaolajon megpirongatva, megforgatva reszelt fokhagymával.
Egy kis szelet szalonnát is pirítottam reája.
A levesbe tettem tálaláskor a kiszedett karalábé kockákból és a pirított kenyér/zsemlekockákból, pár pirított szalonnakockával még ízesítettem.