Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 közepes karalábé, 30-40 dkg darált hús(sertés lapocka),1 csokor vágott friss petrezselyem,1/2 kávéskanál bors,só,2-3 marék rizs,1 db tojás,1 doboz tejföl,2 evőkanál liszt,1 evőkanál cukor
*
Elkészítés:
1 nagy vagy 2 közepes karalábét,megmosni,megpucolni,vékony szeletekre,majd szép vékony csíkokra vágni.
Kb.30-40 dkg darált hús,vágott friss petrezselyem,bors,só,rizs,1 db tojás ebből gombócot készíteni,a gombócokat forrásban lévő vízben( bele pici só ) kifőzni,kiszedni ,ebbe bele a karalábé,megfőzni,tejfölös habarást készíteni,behabarni,bele megint friss vágott petrezselyem,ízlés szerint cukor(ne legyen túl édes! ),vissza a gombócok és fogyasztható.