Hozzávalók:
Hozzávalók:
• 1 kg karaj csont nélkül
• 3 szem burgonya
• 10 dkg reszelt trappista sajt
• 2 db tojás
• 25 dkg finomliszt
• só
• őrölt fehér bors
• étolaj
Karajszelet sonkával és sajttal töltve
Hozzávalók
10 szelet karajszelet
10 szelet sonka
10 szelet sajt
3db tojás
liszt
só
zsemlemorzsa
étolaj
*
Elkészítés:
Elkészítése: A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Beleforgatjuk a reszelt sajtot. Ízesítjük, sóval, borssal.. A karajszeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. Kautz József receptje szerint készült
Karajszelet sonkával és sajttal töltve
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk. egy szelet húst befedünk 2 szelet sonkával,és 2 szelet sajttal, befedjük egy másik szelet karajjal, beforgatjuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.


