Hozzávalók:
4 nagyobb szelet karaj
1/2 l sűrített paradicsom(papírdobozos)
1 dl tejföl
1 nagyobb cikk fokhagyma
kevés cukor
2 kk. oregano
2 kk. kakukkfű
2 kk. bazsalikom
só
bors
zsír vagy olaj a hús sütéshez
20 dkg reszelt sajt (most edami volt)
20 dkg spagetti
*
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba öntöm a sűrített paradicsomot, sózom, teszek bele kevés cukrot( 2-3 teáskanállal), oreganót, bazsalikomot, kakukkfüvet, pici borsot, belepréselem a fokhagymát és végül hozzákeverem a tejfölt.
A tésztát bő sós vízben kifőzöm és leöblítés nélkül a paradicsomszószba forgatom.
Közben a karajszeleteket enyhén klopfolom, sózom borsozom, majd forró zsiradékban kisütöm, kb. 3-3 percig oldalanként.
Egy tepsibe, vagy jénaiba rakom a tészta felét, rárakom a hússzeleteket, megszórom a sajt felével, erre jön a tészta másik fele, a tetejére a maradék sajt.
Ezután előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm, amíg az egész jól összesül, tetején elolvad a sajt, ez kb. fél óra.