Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj egyben, csont nélkül
1 dl napraforgóolaj (vagy olvasztott zsír)
1 dl száraz fehérbor
1 ek mustár
1 kk kakukkfű
1 kk őrölt kömény
1 ek rozmaring
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 db vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg füstölt kolbász
1 kk őrölt fekete bors
2 tk só
*
Elkészítés:
Ünnepi alkalmakkor nagyon szép látvány az asztalon!
Melegen is nagyon finom, de kihűlve sokkal könnyebben és szebben lehet szeletelni.
Tetszőleges salátát kínálunk hozzá, én valamilyen majonézes salátával kedvelem.
A karaj tetejét hosszában bevagdossuk kb.
1 cm mélyen, keresztben viszont jó mélyen, de vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen.
Besózzuk a húst mindegyik oldaláról, a bevágásokat is, majd egy fedeles jénai tálba tesszük.
Összekeverjük az olajat, fehérbort, fűszereket, és megkenjük vele a húst kívül-belül, a mélyedésekben is.
Egy-egy karika vöröshagymát, egy vékony szeletke szalonnát és 2-2 karika kolbászt teszünk a bevágásokba, majd ráöntjük a maradék fűszeres olajat.
Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 45 percig, majd levesszük a jénai fedelét, néha megöntözzük a szafttal a hús tetejét, és pirulásig sütjük.