Karácsonyi zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Karácsonyi zserbó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
30×40-es tepsihez:
·         50 dkg finomliszt
·         25 dkg margarin
·         10 dkg porcukor
·         2 dkg vaníliás cukor
·         1 cs. sütőpor
·         1 csipet só
·         1,5 dl tejföl vagy 2dl tej
·         2,5 dkg élesztő
·         1 db tojás sárgája
A töltelékhez:
·         40 dkg darált dió
·         2 citrom reszelt héja
·         60 dkg baracklekvár
A tetejére:
·         20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
·         2 ek étolaj
·         3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Karácsonyi zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karácsonyi zserbó