Hozzávalók:
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
25 dkg langyos méz,
5 dkg zsír,
1 cs. mézes fűszerkeverék,
4 evőkanál tejföl,
75 dkg liszt,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Máz:
tojásfehérje,
porcukor
*
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, nem kell pihentetni, 200 fokon megsütjük.
Vigyázz!
Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!
Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárgával kenjük le a tetejét sütés előtt.
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.
(Nekem a 2 tojás fehérje 30 dkg porcukorral felverve elég volt másfél adaghoz úgy, hogy telibe kentük le az összes mézest!) A cukormázhoz a fehérjét ki kell keverni a porcukorral.
NEM HABBÁ VERJÜK!!!!
Fakanállal, vagy kézi habverővel kikeverjük, papír tölcsérbe tesszük, és díszítjük a kalácsokat.