Hozzávalók:
2 cs Tante Fanny Friss mézeskalács tészta 400g
díszítéshez cukordrazsé
fél csomag cukormáz
*
Elkészítés:
A Tante Fanny Friss mézeskalács tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
A tésztát vegyük ki a csomagolásból és lisztezett deszkán nyújtsuk 5-7 mm vastagságúra, majd szaggassunk ki különféle formájú mintákat.
A tepsibe helyezett sütőpapírra helyezzük a szaggatott tésztát, majd a tésztát kenjük meg a vízzel.
Előmelegített sütőben ( 180 fokos ) 6-8 perc alatt süssük meg.
Ha kihűlt kenjük meg a cukormázzal, majd szórjuk meg cukordrazséval, és hagyjuk megszáradni.
Fogyasztás előtt 3 nappal érdemes elkészíteni, mert akkor omlósabb lesz a sült tészta.


