Karácsonyi habkarika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 g tojásfehérje (kb. 2 tojás fehérje)
240 g porcukor
kb. 1 teáskanál citromlé
4 g étkezési keményítő (én kb. 1 púpos teáskanállal tettem bele)

*

Elkészítés:

Elkészítés: 1.
A sütőt 80 C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
2.
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük.
(1 db tojásfehérje kb.
40-45 gramm) 3.
Egy szűrőn át – hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe – nyomjuk bele a citrom levét.
Ezután folyamatos kézi habverővel kevergetve, (nem verve!) melegítsük csípősre a tojásfehérjét.
Akkor csípős a tojásfehérje, mikor beledugjuk az ujjunk, és csípi azt.
Ez kb.
60 C-fokot jelent.
4.
Ha csípős a fehérje, vegyük le a tálat, és tegyük bele a kukoricakeményítőt, ill.
a színezőt is.
5.
Ezután kb.
10 percen át, a legmagasabb fordulaton habosítsuk, míg kemény habbá nem válik a cukros fehérje.
6.
A kemény habot csillagcsöves habzsákba szedjük, és a szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a karikákat.
7.
A kinyomott karikákat 2 órára a 80 C-os sütőbe tesszük (ha van a sütőn, akkor légkeverés funkcióra), és készre szárítjuk őket.
A tökéletes habkarikáknak nem szabad megpirulniuk, hó fehérnek kell maradniuk, és akkor jók, mikor fel lehet szedni őket a papírról.
Nekem azért 100 perc a szárítás, mert nincs 80 fok a sütőmön csak 120, így kicsit nyitva hagyom a sütőajtót, föléje többrétű fóliát teszek, hogy ne égjenek meg a gombok, és így csak 1 órát szárad.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karácsonyi habkarika