Hozzávalók:
Hozzávalók:
· 4 nagyobb szelet pulykamell filé
· 30 dkg trappista sajt
· 1 db piros kaliforniai paprika
· 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
· 10 dkg szárított paradicsom
· 1 fej lila hagyma
· 15 dkg füstölt sonka
· 1 cs szeletelt bacon
· só
· őrölt fehér bors
· szárnyas fűszerkeverék
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.
Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!