Karácsonyi göngyölt pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Karácsonyi göngyölt pulykamell

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·         4 nagyobb szelet pulykamell filé
·         30 dkg trappista sajt
·         1 db piros kaliforniai paprika
·         1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a       csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
·         10 dkg szárított paradicsom
·         1 fej lila hagyma
·         15 dkg füstölt sonka
·         1 cs szeletelt bacon
·         só
·         őrölt fehér bors
·         szárnyas fűszerkeverék

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.
Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Karácsonyi göngyölt pulykamell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karácsonyi göngyölt pulykamell

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!